(gulvvarme, radiator, viftekonvektor)
Et varmeanlegg er en felles betegnelse på anlegg som benyttes til oppvarming av bygninger, tappevann, innretninger og installasjoner. Varmeanlegg kalles også oljefyr, radiatoranlegg, gulvvarmeanlegg, fyringsanlegg, sentralfyringsanlegg, fjernvarme, fyr, og lignende. Mest vanlig er vannbårne anlegg, hvor vann er varmebærer.
Et varmeanlegg består av vannbåren varme som føres i rør fram til for eksempel radiatorer, gulvvarme eller andre vannbårne energikilder.
Vannbåren gulvvarmeanlegg
Et vannbåren gulvvarmeanlegg mottar varmt vann fra en varmekilde og fordeler det til ulike rom hvor rør i gulvet avgir varmen fra vannet til rommet.
Varmekilden kan være fjernvarme, varmepumpe, biokjel og lignende, og gir dermed mulighet for å begrense bruken av elektrisitet til oppvarming. En annen fordel med vannbåren gulvvarme er at varmen fordeles likt i hele rommet. Panelovner og radiatorer blir som regel plassert i nærheten av vinduer for å hindre trekk. Velger du å installere vannbåren varme vil det gi deg en jevn varme og et meget godt inneklima.
Radiatorer
Radiatorer er en velkjent form for varmefordeling i vannbårne anlegg, og finnes i mange ulike utforminger og kvaliteter for ulike behov. En panelovn vil gi støvforbrenning, mens en radiator gir en mykere form for varme og passer både for bolig og næringsbygg.
Vannbåren oppvarming er viktig for deg som sliter med (støv)allergi og astma. Anbefales av Norges Astma- og Allergi-forbund.
Radiatorer egner seg godt til soverom og rom med store vindusflater, eller trekkfulle vinduer. Radiatorer er enklere å installere enn gulvvarme, og passer de fleste steder. Sammen med viftekonvektorer gir de en utmerket varmeløsning som ikke medfører store endringer.
Viftekonvektorer er radiatorer med vifter som blåser ut varm luft. En viftekonvektor i kombinasjon med for eksempel luft-til-vann varmepumpe, kan reverseres til å gi kjøling på sommerhalvåret.
Vi hjelper deg med å finne den beste løsningen for ditt behov!